Categorieën

Cupping Massage / Therapie

cupping #floor

Cellulite is een onderhuidse ophoping van vet en bijna elke vrouw in Nederland heeft er last van, wel 98%! Niets om je voor te schamen dus, maar toch willen we er graag vanaf. De Cupping Massage Therapie helpt hierbij. In combinatie met crème of olie is de massage cup alles wat je nodig hebt om cellulite tegen te gaan. Knijp de cup samen en laat het zichzelf vacuüm zuigen op de sinaassappelhuid, beweeg de cup vervolgens in verschillende bewegingen over het desbetreffende gebied. Je zult snel resultaat zien. De methode wordt erkend door fysiotherapeuten en professionele schoonheidsspecialisten. 

De cellucup is geïnspireerd op een oude verjongingstechniek vanuit China. Het combineert de Chinese know-how en kennis over moderne tools om cellulite tegen te gaan. Het grote voordeel van het gebruik van een cellucup is dat je jezelf kunt masseren, thuis of op een andere gewenste plek. Je kan ook zelf de zuigkracht bepalen, door de cup hard of zacht dicht te knijpen. Hierdoor kan je dus zelf het effect bepalen.
 

Wat is cellulite?

Het is belangrijk dat je cellulite niet verward met cellulitis (een onderhuidse onsteking). Cellulite is een afvalophoping dat het bindweefsel in de huid flink verstoord. Het zorgt voor een sinaassappelhuid, putjes, kuiltjes en oneffenheden. Door slechte bloedcirculatie en verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht moeilijker worden afgevoerd. Dit is de reden waardoor het bindweefsel verhard en er een bobbelige huid ontstaat. Cellulite komt vooral vaak voor op de billen, heupen en bovenbenen. In sommige gevallen is cellulite zelfs te vinden op buik of bovenarmen. Hormonen zijn vaak de grote boosdoener van cellulite, dit is waarom mannen er veel minder last van hebben. Een andere reden kan je leefstijl zijn, je eet te veel vet, te weinig vitaminen of sport niet genoeg. Cellulite kan ook bepaald worden door erfelijke aanleg.

Waarom werkt een cupping massage?

Cupping is een zuigtechniek waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. De werking hiervan is super krachtig en effectief. De huid gaat omhoog staan, omdat deze vacuüm wordt gezogen. Dit zorgt ervoor dat dat gedeelte van de huid goed wordt doorbloed en dat verklevingen en uitstekend vet worden rechtgetrokken. Ook zorgt de cupping massage ervoor dat afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Het is belangrijk dat een cuppingmassage wordt herhaald, het resultaat zal dan het beste zijn. Het is belangrijk dat je de massage meerdere keren per week herhaald. 

Hoe werkt een cupping massage?  

  • Smeer de huid van het gewenste lichaamsdeel goed(!) in met je favoriete olie of crème
  • Knijp de cup samen en plaats deze op het gewenste lichaamsdeel
  • Vervolgens masseer je de huid door de cup als volgt te bewegen: horizontaal naar verticaal (4 minuten), S'vormige bewegingen (3 minuten) en finish met drukkende bewegingen (1 minuut)
  • Was de huid na de massage goed schoon en smeer het in met je favoriete lotion


 
Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
2 stuks cupping-massagekoppen in geschenkverpakking van UNIQ® Tot 90% van de vrouwen heeft last v..
€ 30,00 € 23,00
1 massagecup met handig opbergzakje van UNIQ® Tot 90% van de vrouwen heeft last van cellulit..
€ 26,00 € 20,00
Wat kan cupping ten goede komen: Cellulitis Zwelling Menstruatieproblemen en pijn Opgeblaz..
€ 35,00 € 29,00